dinsdag 3 december 2013

Ben jij kapitein van je brein?


Je bent de kapitein van je brein. Met verstand doe je de dingen die je doet en zet je koers door je leven. Maar herken je het gevoel dat je niet alles onder controle hebt? Dan is de bemanning aan het muiten. Ik hoor je denken; mijn bemanning? Ja, het wordt je zo dadelijk duidelijk eerst iets anders uitleggen.


Wij hebben een bewuste; ons brein, ons verstand. En iedereen weet dat we ook een onbewuste hebben. Toch bijzonder dat wij allemaal weten dat wij het hebben zonder dat wij kunnen aanwijzen waar het zit of waar het is.
De mogelijkheden van het onbewuste zijn grenzeloos en zorgt voor onze gezondheid, succes, geluk en liefde zonder dat wij het bewust zijn. Wij zijn ons niet bewust dat ons hart dagelijks klopt, dat virussen en bacteriën buiten worden gesloten, onze intuïtie waarschuwt of dat plotseling een herinnering verschijnt omdat je de geur van warme broodjes opsnuift. Soms komen er ook tranen naar boven terwijl ons verstand dat niet wil of soms niet eens weet waarom er tranen zijn. Ook onze emoties komen vaak onverwachts vanuit het onbewuste en is niet iets dat je bewust oproept.


Je kan niet fijn leven zonder je bewuste maar je kan ook niet zonder het onderbewuste. De kapitein kan niet zonder zijn bemanning maar de bemanning kan ook niet zonder een kapitein.

De bemanning heeft positieve intenties. De bemanning wil ook dat het schip heelhuids de haven in vaart. Als de kapitein niet luistert naar de bemanning en alle signalen overboord gooit dan gaat de bemanning muiten en wordt in het ergste geval het schip stuurloos. De kapitein kan bevelen geven maar als de bemanning er geen zin meer heeft, vergeet het dan maar.


Luister als kapitein van je brein ook naar je bemanning, naar je emoties, je geweten, je intuïtie. Zij zijn het kompas waarop je vaart. Het doel waar je naar toe koerst. Luister naar je tranen want dit geeft aan dat er wat mis is. Luister naar je intuïtie want dit geeft aan dat er gevaar is of dat het juist tijd is om nu je kansen te grijpen.


Een goede kapitein luistert naar zijn bemanning maar stuurt ze ook goed aan waardoor het schip haar 
bestemming bereikt. En hoe doet een kapitein dat? Allereerst bepaalt hij route en de bestemming. Hij zorgt voor het doel en de bemanning regelt de aankomst. Ten tweede vertrouwt hij zijn kompas en de sterren. Als derde zorgt een kapitein goed voor zijn schip en haar bemanning. En als laatste geniet hij van zijn reis want voor je het weet is het weer voorbij.


Wil jij ook een kapitein van je brein zijn?
Wil je ook fijn samenwerken met je bemanning en deze goed aansturen waardoor gezondheid, succes en geluk in zicht is?
Wil je ook goed voor je schip zorgen en veilig naar haar bestemming brengen?
Wil je ook genieten van de dingen die je onderweg ziet en tegenkomt?


Kom dan 12 t/m 19 september 2014 naar de zomerworkshop in Frankrijk.
Een hele week body & mind & art. Ontdek de onbegrensde mogelijkheden van je onbewuste en wordt weer kapitein van je brein. Klik hier voor boekingen en meer informatie

http://www.sqbewust.nl/zomer-workshop-in-frankrijkDoor mijn opleiding voor hypnotherapeut heb ik veel geleerd over de werking van het onbewuste en hoe je dit kan aansturen. Oude geheime kennis en wijsheden komen weer naar boven doordat er weer aandacht voor is. Ik ben ook een NLP Practitioner. Hierbij heb ik tools in handen gekregen om deze kennis praktisch toe te passen en voor iedereen begrijpelijk te maken. Technieken om je koers te bepalen, doelen te bereiken, je onbewuste voor je te laten werken. Deze kennis wil ik allemaal met jullie delen waardoor je vaart richting inzicht, rijkdom, geluk, creativiteit en een betere leefomgeving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten