zondag 6 januari 2013

Zo wordt een goed voornemen een goed besluit! In 10 stappen

Er is weer een nieuw jaar begonnen en wij nemen ons weer van alles voor. Wij gaan meer sporten, gezonder leven, afvallen, stoppen met roken, meer sex. Hoe wordt een goed voornemen een goed besluit? En hoe houden wij het vol tot 2014?

Hier zijn 10 stappen om van je voornemen een succes te maken
Stap 1. Een goed voornemen is altijd positief geformuleerd. Je zegt niet wat je NIET wil maar wat je WEL wil. Begin met na te gaan wat je wenst... écht wenst!
Stap 2. Ga je goede voornemen verbeelden. Hoe ziet het eindresultaat eruit? Zorg dat je voor jezelf een scherp beeld hebt, dat je op kunt roepen als je weer wat verbeelding nodig hebt.
Stap 3Geloof in je goede voornemen en in de haalbaarheid. Als jij er al niet in gelooft, wie dan wel?!
Stap 4. Vertel aan iedereen die het horen wil wat jouw goede voornemen is. Laat je enthousiasme zien.
Stap 5. Onderzoek hoe je je goede voornemen gaat realiseren (op welke wijze).
Stap 6. Plan je goede voornemen. Zonder planning kom je nergens dan blijft het bij een idee/voornemen i.p.v. besluit.
Stap 7. Beslis; op basis van het plan uit de vorige stap maak je de keuze: ga ik dit voornemen echt doen?
Stap 8. Actie. Eindelijk is het dan zover. Je gaat doen, je gaat hét doen.
Stap 9. Volhouden. Dit is de fase van vallen en weer opstaan. Bij elke tegenslag kun je teruggrijpen op je verbeelding uit stap 2. Volharden is de stap waarin je geloof (stap 3) op de proef wordt gesteld.
Stap 10. Geniet van je succes! Je hebt alle stappen doorlopen. Je voornemen is gerealiseerd. Je bent gezonder gaan leven, je bent afgevallen, je bent gestopt met roken en je hebt meer sex! Succes vult je energie weer aan. Dat is fijn voor jou maar ook voor je omgeving. Ontvang de complimenten en geef ze door.
Heb je wat hulp, tips of advies nodig bij het realiseren van je voornemens/doelen (stap 5.) kom dan a.s. woensdagochtend 9 januari om 9.30 uur  naar cappuccino coaching (s.v.p. vooraf via de website http://www.sqbewust.nl/cappuccino-coaching aanmelden).

Dit is een groepssessie (maximaal 6 personen) en aan de hand van de creatiespiraal van Marinus Knoope worden de stappen nog eens met je doorgenomen. Een persoonlijke afspraak maken voor een coachingsgesprek mag natuurlijk ook altijd. Bel mij Diana Vergouwen-Koenekoop op 023 – 7 43 29 43 of mail diana@sqbewust.nl

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten