vrijdag 25 oktober 2013

Is gelukkig zijn ingewikkeld?Geluk vinden is heel makkelijk mits je de 4 geluksfactoren kent en weet hoe je deze op een diep onbewust niveau kan ontdekken. Ons brein krijgt allerlei signalen en prikkels te verduren. Het zou voor ons veel te vermoeiend zijn om op bewust niveau met al deze signalen en prikkels bezig te zijn. Maar voor ons onbewuste is dat een ander verhaal. Wij kennen en benutten nog lang niet alle mogelijkheden van ons onmetelijke onbewuste.
Ons bewuste pikt alleen die dingen op waar je iets aan hebt. Als het niet belangrijk voor je is, dan zie, hoor, ruik of voel je het niet maar je onbewust neemt het wel waar. Denk maar eens aan die verborgen reclame boodschappen op televisie. Je bent er niet van bewust maar “opeens” krijg je trek in bijvoorbeeld cola.

Ons onbewuste is continue voor ons aan het werk zonder dat wij ons daarvan bewust zijn. Soms zie je het even niet meer zitten en wil je opgeven of denk je “dat komt niet goed” en dan heb je toch even mazzel want het kwam onverwachts toch weer op zijn pootjes terecht. En dan is ons onbewuste  voor je aan het werk geweest alleen daarvan was je je niet bewust. Je dacht dat je gewoon geluk had.
Maar geluk hebben is niet gewoon geluk hebben. Er zijn mensen die altijd pech hebben en mensen die altijd geluk hebben.  Ken je het spreekwoord: “Het geluk helpt de dapperen (hero’s)?”. In een volgend blog zal ik wat meer vertellen over dappere mensen; echt helden. Het lijkt alsof deze helden altijd geluk hebben maar is meestal het resultaat van hard werken, positieve verwachting, ze denken aan anderen en hebben een sterke intuïtie.
Een positieve houding en gedrag zorgt ervoor dat het onbewuste gemakkelijker voor jou kan werken waardoor je je doelen en alles wat je wenst kan behalen. Het is dus een win-win situatie die je kan sturen.

Hoe stuur je geluk jouw kant op?
Geluksfactor 1. Actieve houding
Het is een kwestie van een houding en gedrag. Als je actief bezig bent zullen er meer positieve dingen gebeuren dan wanneer je continue voor de televisie hangt of de hele dag games zit te spelen. Want hoe kan het onbewuste voor je aan de slag gaan, nieuwe mogelijkheden bieden en kansen (lees geluk) creëren als je er zelf niet op uit gaat. Het geluk zit in een klein hoekje en het geluk ligt op straat maar je moet wel van de bank afkomen om het geluk te grijpen.

Geluksfactor 2. Vertrouw op je intuïtie
Je bent je niet altijd bewust dat je onbewuste allerlei signalen oppikt. Soms krijg je een onbewust gevoel dat iets niet klopt. Je intuïtie (onbewuste) vertelt dat er iets niet goed is. Mensen met een hoge geluksfactor geloven, reageren en vertrouwen op hun intuïtie.

Geluksfactor 3. Verwacht geluk
Soms weet je nog niet hoe het goed komt maar als je zeker weet dat het goed komt, dan komt het ook goed. Als je positieve dingen verwacht, gaat het onbewuste je verwachting realiseren. Daarom werken placebo medicijnen ook zo goed.

Geluksfactor 4. Voel je gelukkig
Waar anderen geen redenen voor geluk zien, voelen mensen met een hoge geluksfactor zich gelukkig. Gelukkige mensen zien overal het positieve van in; “Ik ben bijna aangereden maar gelukkig kon ik nog net opzij springen; ik heb weer eens geluk gehad!”.

Nu kan ik nog veel meer vertellen over het bewuste en het onbewuste en dat doe ik ook tijdens cursussen en workshops. Bekijk het cursusaanbod op mijn website http://www.sqbewust.nl/activiteiten/overzicht-workshops-cursussen of kom eens langs en ik vertel je nog meer geheimen van het onbewuste en wat dat voor jou kan betekenen en hoe je het geluk jouw kant op kan sturen.

Heb je vragen of voel je je niet gelukkig, ben je depressief en verwacht je geen geluk maak dan eens een afspraak. Ik coach o.a. mensen die zich gespannen voelen of die een burn-out hebben. Dit doe ik met behulp van hypnose en andere coachingstechnieken. Ik gebruik hypnose zodat je op een diep onbewust niveau te vier geluksfactoren weer gaat herkennen en toe passen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten