donderdag 22 augustus 2013

Hoe cool is IJs & Pesten?

De zomervakantie zit er voor sommige alweer (bijna) op. Buiten is het nog lekker weer en dan ga ik bloggen over bevroren water en over pesten.
Nu de scholen weer beginnen start vaak het pesten ook weer. Er zijn duizenden kinderen die dagelijks worden gepest. Maar niet alleen kinderen. Ook bejaarden schijnen elkaar in het bejaardentehuis het leven flink zuur te maken. En de volwassen kunnen er ook wat van. Er wordt wat gepest op het werk. En de manier waarop is vaak zo kinderachtig alsof ze nog op school zitten (daar hebben ze het pesten immers vaak geleerd).

Tegen iedereen, groot of klein, jong of oud zou ik willen bloggen kijk eens naar onderstaande link. Het gaat over een Japanse professor Masaru Emoto die water laat bevriezen. De omstandigheden waar hij het water laat bevriezen verschilt. Soms speelt er mooie muziek of zegt hij lieve woordjes en soms zijn er lelijke scheldwoorden als hij het water laat bevriezen. En nu komt het.
Bij mooie muziek en lieve woorden verschijnen er prachtige ijskristallen waar hij foto’s van maakt. Maar zijn er scheldwoorden dan vormen er geen mooie kristallen. Als je bedenkt dat wij grotendeels uit water bestaan, snap je wel waarom pesten zo’n invloed heeft.

Wees lief voor elkaar en gebruik daarom zoveel mogelijk positief taalgebruik. Maar ook je gedachte en intentie hebben dezelfde invloed. Als gedachte zo’n invloed heeft op water; welke invloed heeft de gedachte op onszelf?

Wil je tips om je taal positief te verbeteren? Wil je een beter mens worden en beter over jezelf denken? Wil je zelfverzekerd en positief door het leven gaan? Maak dan met mij een afspraak.
Kuzzz en lieve groetjes, Diana Vergouwen
Ik ben te bereiken op 023 – 743 29 43 of diana@sqbewust.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten