woensdag 31 december 2014

Is Oud hetzelfde als Nieuw?Vanavond dan is het zover, de laatste uren, minuten, secondes van 2014 worden door de klok weggetikt. En in een gedachte flitst het hele jaar aan je voorbij. De dromen die zijn waargemaakt maar ook de uitglij momenten. Want succes en teleurstelling horen bij elkaar, net zoals liefde en haat of Oud en Nieuw.

Wij denken vaak in polariteiten; het is goed OF fout, wit OF zwart.
Het is eigenlijk het zelfde, het één kan niet bestaan zonder het andere.Want stel je de polen nu niet eens voor als een rechte lijn maar als een cirkel.
En als je nu eens voorstelt dat 2 uitersten eigenlijk hetzelfde kunnen zijn door ze samen te smelten naar iets nieuws; wat voor moois kan daar dan uit voortkomen?

Precies op dat snijvlak waar Oud en Nieuw, Succes en Teleurstelling, Ziekte en Gezondheid, Liefde en Haat, bij elkaar komen gebeurt er iets speciaals. Soms gaan wij aan dat moment voorbij, staan wij er niet bij stil. Maar vanavond om precies 24.00 uur staan wij er wel bij stil en vieren wij dit bijzondere moment met oliebollen en champagne.

Ik ben benieuwd wat voor moois er uit 2014 voor 2015 gaat voortkomen. En welke polen er samen gevoegd gaan worden zodat er iets nieuws kan ontstaan, welke nieuwe kansen er voor het grijpen liggen en welke ervaringen en bijzondere momenten wij weer met elkaar zullen beleven.

Bedankt allemaal voor 2014 en wij zien elkaar weer in 2015, kuzzzz Diana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten