vrijdag 6 februari 2015

Met Valentijn krijg je cadeautjes maar wat is het eerste geschenk dat je hebt gekregen?Vorige week kreeg ik van een cliënt een mooie armband met maanstenen.
Wist je dat mijn naam Diana, naast godin van de jacht ook godin van de maan betekent?
Dus dat ik een armband met maanstenen kreeg, geeft het een bijzonder tintje.
Maar heb je er wel eens bij stil gestaan wat je eerste geschenk is dat je hebt gekregen?

In mijn praktijk komen cliënten die op zijn zachts gezegd niet zo’n leuke jeugd hebben gehad. En het valt mij op dat hoe slechter de situatie toen was, hoe moeilijker zij het vinden om slecht over hun ouders te spreken. Ik help ze op gang om toch wat meer te vertellen door te zeggen dat er wel eens kinderen op de wereld komen na een one-night-stand, een dronken nacht, een verkrachting of gewoon om dat het zo hoorde maar er dat geen enkele ouder een kind op de wereld zet met het idee “die gaan we eens lekker pesten” of “dat kind gaan we dadelijk als het geboren wordt gelijk mishandelen”.

Of je nu in liefde, lust of nog iets anders bent verwekt, wij hebben allemaal direct iets van je ouders gekregen en dat is je naam.
Je naam is het eerste geschenk dat je hebt gehad. Hoe bijzonder is dat!

Je ouders hebben vast nagedacht over je naam en zeker een goede reden gehad om je zo te noemen.
Weet je waarom je je naam hebt gekregen? Wat betekent je naam? Heb je ook nog andere (koos) naampjes? Noemen je vrienden je anders bij naam? Ben je gelukkig met je naam of werd je ermee gepest? Heb je je naam misschien veranderd?
Je staat waarschijnlijk niet zo stil bij je naam maar laat de betekenis van dit geschenk eens tot je doordringen en met welke bedoelingen hebben je ouders je jouw naam gegeven?

Tijdens hypnotisch schrijven stel je jezelf deze en andere vragen. Want even stil staan bij jezelf is vaak een hele stap vooruit. In een meditatieve trans schrijf je je verhaal en je zal verbaast zijn wat je over jezelf te weten komt wat je onbewust wel wist maar wat je nog niet bewust was. De eerste avond begint op 24 maart a.s. http://www.sqbewust.nl/hypnotisch-autobiografisch-schrijven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten