vrijdag 13 februari 2015

Vrijdag de 13e;, pas op dat je niet lijdt aan paraskevidekatriafobie!?Voor iedereen de lijdt aan paraskevidekatriafobie, een ziekelijke irrationele angst voor vrijdag de dertiende, is er goed nieuws. Want volgens therapeut Donald Dossey ben je er zo weer van af als je het woord kan uitspreken.

Lukt het je niet om het woord paa·raa·skee·vie - dee·kaa·trie·jaa - foo·bie uit te spreken of heb je last van andere irrationele angsten zoals om maar eens wat te noemen: spinnen (spinnenfobie), hoogtevrees (acrofobie), clowns (coulrofobie), overgeven (emetofobie), rijangst, vliegangst (aviofobie), bloosangst (ereuthofobie), angst voor onweer (brontofobie), faal angst of angst voor de angst (anticipatie-angst) onthoud dan dat de mens lijdt dikwijls ’t meest, door het lijden dat hij vreest.

Bewust, rationeel weet je wel dat je bijvoorbeeld niet bang hoeft te zijn voor spinnen. Het zijn kleine beestjes en vergeleken met een spin ben jij een reus en ben je veel gevaarlijker voor de spin dan de spin is voor jou. Maar onbewust spelen er zich hele andere processen zich af…..

 
Heb je helemaal genoeg van je angsten, het lijden en vrezen? En lukt het je niet om je angst/fobie onder controle te krijgen? En wil je gemakkelijk, ontspannen en relaxed met die situaties omgaan waarbij je normaal een angst of paniekaanval zou hebben gehad; maak dan een afspraak diana@sqbewust.nl of bel 023-7432943.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten