donderdag 18 oktober 2012

Waar haal jij je moed vandaan?


Vandaag kreeg ik van mijn vriendin uit Alphen aan den Rijn een krantenknipsel toegestuurd. Het artikel gaat over mijn franse lerares Looije van 30 jaar geleden. Inmiddels heet zij Postma en blijkt dat zij vorig jaar slachtoffer is geworden van Tristan van der Vlis in de Ridderhof. Zij zit met een dwarsleasie in een rolstoel niet te wachten op een wonder. Zij zegt: "Het grootste wonder is dat ik niet opgeef" Chapeau voor Hanah Postma-Looije!!!!!
Ook staat er in het artikel “Ik weet waar ik mijn moed vandaan haal”.
Dat op zich is al moedig en krachtig, want waar haal jij je moed vandaan?


Zakt bij jou de moed in je schoenen en kan je emotionele versterking gebruiken, bel mij dan voor een gesprek 023 – 7 43 29 43 of mail diana@sqbewust.nl want in ieder mens schuilt een soort moed die de ander niet heeft. Jij kunt die moed bewust of onbewust vinden. Je kunt moedig zijn in hoe je iets verdraagt - dat wat je overkomt (zoals ziekte, ongeluk of een dearsleasie). En je kunt moedig zijn in wat je doet – hoe je je taak vervult, iemand helpen, ergens op af gaan. Een moedig mens weet zich te ontworstelen aan haar angst voor wat op haar afkomt en volhardt in wat zij belangrijk vindt.
Artistoteles, een oude filosoof, noemde de krijger, de soldaat, het toonbeeld van moed.
Voor mij is het mijn franse lerares van toen het toonbeeld van moed.
Nogmaals Chapeau voor Hannah Postma-Looije!!!!


Tekst bij foto: Burgemeester Bas Eenhoorn praat met Hannah Postma-Looije die bij het schietdrama gewond raakte.Burgemeester Bas Eenhoorn praat met Hannah PostBurgemeester Bas Eenhoorn praat met Hannah Postma

Geen opmerkingen:

Een reactie posten