zaterdag 15 februari 2014

Last van stress? Ooit eraan gedacht dat hypnose je daarvan kan verlossen?!

Iedereen is wel eens angstig of heeft last van spanning en stress. Dit is normale reactie bij dreigend gevaar. Het leidt tot voorzichtigheid of tot vluchten, en is dus een nuttige vorm van zelfbescherming. Maar soms door omstandigheden, verandering in je werk of leven, toenemende druk, wordt de spanning je te veel. Je krijgt vervolgens klachten zoals als hoofdpijn, buikpijn, slaapproblemen en prikkelbaarheid. Hevige spanning en stress kan leiden tot hartkloppingen, benauwdheid, zweten, pijn op de borst, trillen, het gevoel flauw te vallen of tintelingen in de ledematen.

Als spanning, angst of stress een grote rol in je leven speelt dan overweeg je misschien om een kalmeringsmiddel, drugs, drank, diazepam (valium) of een ander medicijn te nemen zodat je je weer wat rustiger gaat voelen. Het is echter een tijdelijke hulp bij deze verschijnselen. Bij zeer heftige emoties en gedurende een korte periode kan deze medicatie nuttig zijn maar het lost de oorzaak van je gespannenheid niet op. Maar wat dan wel?

Er is geen twijfel over mogelijk; een positieve mindset kan je lichaam be├»nvloeden. Dus  als we het mentaal zo druk hebben dat de spanning ons lichaam te veel wordt en op een negatieve manier reageert dan wordt het misschien eens tijd  om het positief om te draaien met behulp van hypnose.

Bij hypnose denk je misschien aan een ouderwets zwaaiend zakhorloge zodat je heel, heel, heel erg slaperig wordt en dat je instructies krijgt waardoor je gaat kakelen als een kip zonder kop. Maar niets is minder waar. Je bent juist in een hyper alerte responsieve mentale toestand wat betekent dat je een interne focus, gerichte concentratie en aandacht hebt waarbij je lichaam ontspannen is maar je geest wijd open. Hierdoor kan je beter begrijpen wat de onderliggende motieven, bepalende gebeurtenissen of ervaringen in het verleden zijn die worden geassocieerd met het veroorzaken van je probleem. Je lichaam hoeft dan niet meer te reageren alsof er gevaar is.

Dus door hypnose kan je de oorzaak opsporen en je ontdoen van de bijbehorende gedachte die de stress veroorzaken. En als je die gedachte kan ombuigen tot een positieve, behulpzame mindset zal je merken dat je klachten zoals als hoofdpijn, buikpijn, slaapproblemen en prikkelbaarheid zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

En ook prettig om te weten; zonder een waslijst van mogelijke bijwerkingen zoals dat wel bij medicatie het geval kan zijn.

Loop je al een tijdje rond met klachten en overweeg je hypnose, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Bel 023 - 7 43 29 43 of mail mij voor een afspraak diana@sqbewust.nl.

Let op!
Heb je lichamelijke klachten zorg altijd dat je eerst een huisarts hebt geraadpleegd.
Mocht er fysiek niets te vinden zijn of de artsen hebben geen oplossing voor je klacht, dan ben je van harte welkom in mijn praktijk. Je hebt geen verwijzing nodig van een huisarts. Verder zal ik je nooit adviseren om medicatie te stoppen; dit doe je alleen in overleg met je arts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten