zaterdag 30 december 2017

Goede voornemens duren gemiddeld maar één maand

Dit klinkt alsof goede voornemens niet volgehouden kunnen worden maar ik draai het positief om. In 2018 ga ik iedere maand een goed voornemen dagelijks uitvoeren.

Ik heb een lijstje gemaakt van dingen die ik zoal het afgelopen jaar tegen mijzelf heb gezegd (maar niet heb gedaan) zoals meer bewegen, een boek schrijven, een nieuwe taal leren, vegetarisch koken, vrijwilligerswerk etc. etc.

Want stel je eens voor wat ik al had kunnen bereiken? Als ik iedere dag was gaan hardlopen dan had ik nu een top conditie gehad. Of als ik iedere dag een Italiaanse les had gevolgd dan sprak ik al een beetje Italiaans. Want je kunt veel veranderen in een jaar.

En jij? Wat heb jij het afgelopen jaar tegen jezelf gezegd? En wat heb je bereikt?
Schrijf eens op wat je had willen doen en verander met mij mee.Ik heb krachtige tools in huis om mijzelf maar ook jou te motiveren en te stimuleren zodat ik mijn doel, een voornemen 30 dagen volhouden, kan halen. En dat is het grootste geheim van verandering: na 30 dagen wordt een voornemen een gewoonte omdat je brein dan de dingen onbewust gaat doen.
Logisch toch? Want denk maar eens aan hoelang je erover deed om te leren fietsen.

Via facebook zal ik dagelijks een foto/video plaatsen van mijn maandelijkse voornemens en ik ben benieuwd of jij ook jouw voornemen gaat plaatsen. Blijf mij de komende maanden volgen want ik ga ook tips geven zodat ook jij jouw voornemens kan volhouden (want ik ben tenslotte coach/hypnotherapeut)

Ik ben benieuwd of ik die gewoonte blijf vasthouden of weer mag loslaten omdat het gewoon niet bij mij past want iedere maand kies ik weer iets nieuws van mijn lijstje uit.
Hierdoor heb ik in 2018 in ieder geval een maand lang 12 nieuwe dingen geleerd of gedaan.
Nieuwe dingen leren is vitamine voor de geest, een antidepressivum; volgens de Amerikaanse neurowetenschapper Kelly Lamber.

Nou, dan wordt 2018 een fantastisch, gezond en vrolijk jaar!

Kuzzzz, Diana Vergouwen-Koenekoop  #SQBewust


O ja, het eerste punt op mijn lijstje is meer bewegen. Vanaf 1 januari ga ik iedere dag rond het Toolenburgse meer (3km) in Hoofddorp hardlopen. En waar ga jij mee beginnen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten