woensdag 28 februari 2018

Waar stond jouw (kinder)bedje?

Hoe zou je leven eruit hebben gezien als jouw bedje niet in Nederland heeft gestaan maar in Afrika of Syrië? Heb je daar wel eens over nagedacht? Als jouw bedje in Syrië heeft gestaan zou je dan nu ook op de vlucht gaan? Misschien alleen of met je gezin? Aan welke kant zou je staan? Midden in een gebombardeerde stad of zou je je aansluiten bij een of andere groepering?

Vluchtelingenwerk was voor mij een ver-van-mijn-bed-show. Ik zag het journaal maar keek eigenlijk weg totdat mijn vriendin Cynthia Beumer mij vroeg om mee te gaan naar Lesbos om te helpen in het vluchtelingendorp Kara Tepe.

"Wat goed dat je gaat helpen" kreeg ik te horen toen ik mensen om mij heen vertelde dat ik naar Kara Tepe zou gaan. Maar zo voelt het voor mij niet. Ik weet namelijk ook niet de oplossing voor het vluchtelingenprobleem. Momenteel is er zoveel aan de hand in de wereld. Mensen slaan massaal op de vlucht, hele bevolkingen migreren van de ene kant naar de andere kant van de wereld totdat ze worden tegen gehouden en in kampen worden gestopt. Eigenlijk worden ze gevangengehouden want ze kunnen niet verder. Ze mogen niet gaan en staan waar ze willen.

En dat is toch eigenlijk gek? Want van wie is de wereld?
Op basis van waar je wiegje stond krijg je automatisch meer of juist minder rechten. Meer of juist minder toegang tot hulp, voedsel, scholing, keuzes en kansen.

Mijn bedje stond gelukkig aan de goede kant zodat ik de keuze heb om vrij te reizen over de wereld. Van 1 t/m 8 april 2018 ga ik met een team voor Because We Carry naar Lesbos om te helpen in het vluchtelingendorp Kara Tepe. Because We Carry doet prachtig werk voor mensen die alles achterlieten. Because We Carry (www.becausewecarry.org) is ontstaan door 3 vrienden die tijdens de humanitaire crisis in 2015 spontaan begonnen met het bereiden- en verzorgen van dagelijkse verse ontbijtjes én lunch voor in het begin 3000 net aangekomen vluchtelingen.

Een belangrijke taak van ons team is het bereiden en uitdelen van verse ontbijtjes, muziek maken, yoga geven en alles wat spontaan nodig is. Dagelijks kost één ontbijtje = 1 euro per persoon. Elke euro die gedoneerd wordt, kan iemand voeden.  Om dit mogelijk te maken heb ik jouw hulp nodig!

Doneren is mogelijk via: NL21RABO0318214482 t.n.v. A.P. Vergouwen-Koenekoop
o.v.v. Because We Carry team 129

Alvast hartelijk bedankt en ik ben ontzettend DANKBAAR voor alle familie en vrienden die al gedoneerd hebben en besef welk geluk ik heb waar mijn wiegje stond.

Kuzzzz Diana

P.S. Natuurlijk hou ik je op de hoogte van onze reis naar Kara Tepe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten